25
april
19:00 — 20:30
Fitnes Top fit, Ipavčeva 20, Celje
Eur13
Loading dogodki
Loading dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Naša naslednja zvočna kopel bo zadnjo soboto, 25.4. 2015 ob 19ih v Top fit, kot po navadi. Za vas je pripravljeno PRESENEČENJE in PRAZNOVANJE ob prihajajočem 1.maju… 🙂 ! Z nami bo poseben gost, ki ga nadvse cenim v njegovi preprostosti, srčnosti, navdihom, energiji, to je glasbenik in umetnik Vid Polončič Ruparčič, ki bo odpiral naša srca s kitaro… Skupaj sva igrala že večkrat in ustvarjala posebne zvočne kopeli. Pripravil bo tudi posebne skodelice, ki jih izdelujeta dva prijatelja sama, več o njih na kopeli… Se veselim!

***

kmetijajezek

Vabim vas na

POSEBNO ZVOČNO KOPEL Top fit Celje ‘Praznovanje’ z gostom, kitaristom Vidom Polončičem Ruparčičem

Zvočna kopel z gongi, kristali in tibetanskimi pojočimi posodami

Izvajava Tjaša Cepuš in Vid Polončič Ruparčič

Kdaj? sobota, 25. april 2015 ob 19.00 do 20.30
Kje? Top Fit Celje

Praznujmo Življenje. Po luninem mrku se začenja obdobje prizemljevanja novih energij, točno pred poletom.  Zato je potrebno se prizemljiti, ustaviti in praznovati. S posebnimi zvoki kitare bo to še močneje…

Z nami bo poseben gost, ki ga nadvse cenim v njegovi preprostosti, srčnosti, navdihom, energiji, to je glasbenik in umetnik Vid Polončič Ruparčič, ki bo odpiral naša srca s kitaro…

Predajali se bomo zvokom KITARE, PIŠČALI,  JUPITROVEGA in VENERINEGA gonga, kristalnim posodam, kristalnim glasbenim vilicam, vokalu, bobnom, didgeridoo-ju (Roman Grdina) itd…

Zvočna kopel

Zvok je najmočnejše orodje, s katerim so si v zdravilne namene pomagala že mnoga ljudstva (gong izhaja od časa 4000 let p.n.š.) in civilizacije. Zvok gongov uravnava delovanje obeh možganskih hemisfer. Možgani ob poslušanju zvoka preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja, kar pomeni, da vstopamo v našo podzavest in se osvobajamo vseh strahov, misli, negativnih vzorcev, prepričanj, čustev, ter energetskih blokad, ki se prenesejo na fizično telo. Gong proizvaja zvok po principu zlatega reza (Fibonaccijevo zaporedje), zato nas harmonizira na vseh nivojih.

Zanimivost je, da poslušanje zvoka gonga deluje kot poslušanje vesoljnega orkestra – deluje fraktalno (ni melodije), zaradi česar nam ne dovoli nadzora ali kontrole ter nas popolnoma sprosti, da se zagledamo v notranje stanje globokega miru.  Zvok kristalnih posod, vilic in piramid ima vibracijo bele svetlobe, ki se na koncu lomi v mavrični paleti in ob igranju na kristalne pojoče posode deluje direktno na naše čakre. Ima moč, da prinese pozitivni premik v naši zavesti. Lastnosti posod so, da imajo enake elektromagnetna polja, kot obstajajo v vseh življenjskih oblikah. Čisti kremen omogoča ravnovesje naših lastnih elektromagnetnih energij. Preko čistega tona kristalne posode lahko reprogramiramo energetsko polje posameznika in s tem vplivamo na celično zdravje našega bitja.

Na zvočni kopeli ljudje leže poslušajo zvoke vseh instrumentov. Pomembno je, da si prinesejo oddejo in blazino za boljšo sproščenost in uravnavanje toplote telesa. Po krajšem uvodnem delu dihalnih in fizičnih vaj se eno uro predajajo zvokom, nato sledi kratek pogovor ob čaju.

Nekateri učinki, ki lahko nastopijo po zvočni kopeli:

– Izboljšani notranji procesi fizičnega telesa

– pomladitev telesa

– povečana intuicija

– izboljšana komunikacija

– boljša koncentracija in fokus

– čustveno očiščenje (jeza, žalost, depresija, nejasnost, strah…)

– miselno očiščenje (postanemo opazovalec svojih misli)

– globoko doživetje na vseh nivojih (dvig kundalinija, morebitne izventelesne izkušnje, doživljanje ljubezni, kar dejansko smo)

– zaznavanje lastnega bitja in prizemljenost tukaj in zdaj

Prijave do 24.4.2015 na tjasa.cepus@gmail.com ali topfit@siol.net.

Vstop tokrat 14 Eur  zaradi gosta. Dobrodošli so tudi otroci/mladina! Za mlajše od 8 let je vstop prost.

Prihajajoči dogodki

10
julij

Zvočni SPA - Moč vulkana

18:30 — 20:00
@ Dvoran’ca Žalec
Preberite več