30
julij
18:00 — 19:30
Resevna, Aktivator Šentjur
eur10
Loading dogodki
Loading dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Vabim vas na
Zvočno kopel Aktivator Šentjur – Resevna ‘Radost življenja’

Kdaj? ČETRTEK, 30. julij 2015 ob 18.00 do 19.30 (pazi!sprememba ure)
Kje?  RESEVNA na travniku
ali v primeru dežja
Aktivator, center alternative in ustvarjalnosti,

Ulica Dušana Kvedra 23, Šentjur

Izvaja Tjaša Cepuš

Radost življenja bomo podpirali v naravi, kjer se bomo lahko zavedali, kaj nam življenje vse prinaša, uživali bomo vso njegovo sladkost in se zavedali našega obstoja na Zemlji. Podpirali bomo strast do bivanja tu. Narava vedno sodeluje s svojim zvokom in energijami ob zvočni kopeli.

Predajali se bomo zvokom JUPITROVEGA in VENERINEGA gonga, kristalnim posodam, kristalnim glasbenim vilicam, vokalu, bobnom itd…

Zvočna kopel

Zvok je najmočnejše orodje, s katerim so si v zdravilne namene pomagala že mnoga ljudstva (gong izhaja od časa 4000 let p.n.š.) in civilizacije. Zvok gongov uravnava delovanje obeh možganskih hemisfer. Možgani ob poslušanju zvoka preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja, kar pomeni, da vstopamo v našo podzavest in se osvobajamo vseh strahov, misli, negativnih vzorcev, prepričanj, čustev, ter energetskih blokad, ki se prenesejo na fizično telo. Gong proizvaja zvok po principu zlatega reza (Fibonaccijevo zaporedje), zato nas harmonizira na vseh nivojih.Zanimivost je, da poslušanje zvoka gonga deluje kot poslušanje vesoljnega orkestra – deluje fraktalno (ni melodije), zaradi česar nam ne dovoli nadzora ali kontrole ter nas popolnoma sprosti, da se zagledamo v notranje stanje globokega miru.Na zvočni kopeli ljudje leže poslušajo zvoke vseh instrumentov. Pomembno je, da si prinesejo oddejo in blazino za boljšo sproščenost in uravnavanje toplote telesa. Po krajšem uvodnem delu dihalnih in fizičnih vaj se eno uro predajajo zvokom, nato sledi kratek pogovor ob čaju.

Nekateri učinki, ki nastopijo po kopeli:
– Izboljšani notranji procesi fizičnega telesa
– pomladitev telesa
– povečana intuicija in zaznava
– izboljšana komunikacija
– boljša koncentracija (mladi – za učenje)
– čustveno očiščenje (jeza, žalost, strah)
– miselno očiščenje (postanemo opazovalec svojih misli)
– globoko doživetje na vseh nivojih (dvig kundalinija, morebitne izventelesne izkušnje, doživljanje ljubezni, kar dejansko smo)

Vstop 10 Eur, otroci 5 Eur.

Prijave do 29.7.2015 na info@zvocni-spa.si ali 031 568 711 – Tjaša.

Organizer:
Aktivator center Šentjur

Prihajajoči dogodki

23
avgust

Prvi Spinal Flow Retreat v Sloveniji

23/08/2024 16:00 — 25/08/2024 16:00
@ Vabilo na zvočno kopel Aktivator Šentjur – Resevna ‘Radost življenja’, 30.7.
Preberite več