21
december
18:00 — 19:30
Studio Spremeni.se, Ježa 90, Ljubljana
Eur15
Loading dogodki
Loading dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Vabim vas na

 Zvočno kopel Studio spremeni.se  ‘Praznična kopel ob zimskem solsticiju’

Kdaj? PREDZADNJA nedelja, 21. december 2014 ob 18ih do 19.30
Kje? Studio Spremeni.se

Izvaja Tjaša Cepuš

To bo posebna praznična zvočna kopel, kjer bomo zares spuščali, opuščali STARO iz tega leta in se naravnali na nove energije prihodnjega leta. Vse, kar je še takšnega, odpustili bomo. Zimski solsticij pa je dan najdaljše noči v letu in v tem dnevu nas energije še posebej podpirajo za odpuščanje vsega, kar nam ne služi več in nas pripravljajo na novo leto. Čas za praznovanje!

Ponovno se bomo okrepili s čajem TULSI oz. SVETA BAZILIKA, ki nam prinaša vpogled, odpira čakro tretjega očesa.

Predajali se bomo zvokom JUPITROVEGA in VENERINEGA gonga, kristalnim posodam, kristalnim glasbenim vilicam, vokalu, bobnom itd…

Zvočna kopel
Zvok je najmočnejše orodje, s katerim so si v zdravilne namene pomagala že mnoga ljudstva (gong izhaja od časa 4000 let p.n.š.) in civilizacije. Zvok gongov uravnava delovanje obeh možganskih hemisfer. Možgani ob poslušanju zvoka preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja, kar pomeni, da vstopamo v našo podzavest in se osvobajamo vseh strahov, misli, negativnih vzorcev, prepričanj, čustev, ter energetskih blokad, ki se prenesejo na fizično telo. Gong proizvaja zvok po principu zlatega reza (Fibonaccijevo zaporedje), zato nas harmonizira na vseh nivojih.

Zanimivost je, da poslušanje zvoka gonga deluje kot poslušanje vesoljnega orkestra – deluje fraktalno (ni melodije), zaradi česar nam ne dovoli nadzora ali kontrole ter nas popolnoma sprosti, da se zagledamo v notranje stanje globokega miru.

Na zvočni kopeli ljudje leže poslušajo zvoke vseh instrumentov. Pomembno je, da si prinesejo oddejo in blazino za boljšo sproščenost in uravnavanje toplote telesa. Po krajšem uvodnem delu dihalnih in fizičnih vaj se eno uro predajajo zvokom, nato sledi kratek pogovor ob čaju.

Nekateri učinki, ki nastopijo po kopeli:
– Izboljšani notranji procesi fizičnega telesa
– pomladitev telesa
– povečana intuicija in zaznava
– izboljšana komunikacija
– boljša koncentracija (mladi – za učenje)
– čustveno očiščenje (jeza, žalost, strah)
– miselno očiščenje (postanemo opazovalec svojih misli)
– globoko doživetje na vseh nivojih (dvig kundalinija, morebitne izventelesne izkušnje, doživljanje ljubezni, kar dejansko smo)

Prijave do 20. 12.2014 na renata@spremeni.se ali tjasa.cepus@gmail.com .

Vstop 15 Eur.

Podrobnosti

Datum:
21/12/2014
Ura:
18:00 - 19:30
Cena:
Eur15
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
, , , , , ,
Organizer:
Studio spremeni.se

Prihajajoči dogodki

09
junij

Zvočni SPA - Pesem Slonov

18:30 — 20:00
@ Dvoran’ca Žalec
Preberite več