18
avgust
18/08/2017 19:00 — 20/08/2017 17:00
anahata center celje, Kidričeva 3, Celje, 3000, Slovenija
Zastonj
Loading dogodki
Loading dogodki
  • Ta dogodek je minil.

TANTSU JOGA – nova pot povezovanja z drugimi,
joga brezpogojnega držanja

AVIVA metoda – uravnovesite svoj ženski ciklus
in rešite vse izzive v zvezi z njim

AUROVILLE – skupnost, ki deluje po naravnih zakonih življenja

Vabim vas na trodnevno druženje: čudovit tečaj TANTSU joge, kot ga prevaja Boglarka Nagy iz Madžarske, posebno delavnico za ženske z AVIVA metodo uravnavanja ženskega ciklusa in predavanje o skupnosti Auroville iz Indije

V Sloveniji se to šele odpira, zato toplo vabljeni!

Zvočni SPA organizira izjemen program čutenja sebe preko joge, masaže, giba, plesa, kot ga boste lahko v tem letu doživeli v Celju.  V treh dneh druženja boste lahko spoznali skupnost Auroville z Indije, v kateri deluje Boglarka Nagy, inštruktorica metod Watsu, Tantsu, Shiatsu, Aviva, se predajali božanskim čutenjem Tantsu masaže, ženske pa boste lahko prepoznavale in uravnavale svoje menstrualne cikle in vse izzive v zvezi z njimi (še posebej pri menopavzi in pri izzivih z zanositvijo).

KDAJ?
Petek, 18.8. od 18 – 20 ih predavanje o skupnosti Auroville iz Indije – predstavitev
Sobota, 19.8. od 9 – 17ih tečaj Tantsu joge
Nedelja, 20.8. od 10 – 14ih delavnica Aviva metode za ženske

KJE?
Anahata center Celje

CENA?
Izbirate lahko med posamezno delavnico ali skupno vse delavnice.
Cena tečaja Tantsu joge: 88 Eur
Cena delavnice Aviva metode: 44 Eur
Cena predavanja o Auroville-u: prostovoljni prispevki za prostor
Cena vseh delavnic skupaj: 111 Eur

PRIJAVE IN PLAČILO

Prijave s predhodnim vplačilom na TRR:
Zvočni SPA; Tjaša Cepuš sp, Nušičeva 5, 3000 Celje,
TRR: SI56 6100 0000 8632 183

namen: Tantsu joga/Aviva metoda/Tantsu in Aviva

do 15.8.
informacije o vsem na info@zvocni-spa.si

***

TANTSU JOGA – Raztegnite in premikajte drug drugega preko zavestnega čutenja dihanja

inštruktorica: Bogi (Boglárka Nagy) – WABA Tantsu predstavnica in Watsu učiteljica

Tantsu je izrasel iz Watsu, oblike gibanja, ki jo je leta 1980 razvil Harold Dull in vključuje lebdenje in raztezanje ljudi v topli vodi. V Tantsu metodi prinaša Harold brezpogojno držanje, ki izvira iz Watsu metode, nazaj na tla. V osmih urah Tantsu joge se naučite, kako raztezate in premikate partnerja v ritmu njegovega diha, pri tem pa vključite vaše celotno bitje, tako telo kot središče srca. Namesto fiksnega zaporedja prijemov se naučite, kako raziskati potencial gibov v vsakem položaju in se premakniti na način, ki ohranja vsako interakcijo kot novo.
Bogi (Boglárka Nagy) ugotavlja, da je Tantsu zelo močno orodje pri ustvarjanju varnega, ljubečega prostora za družinske člane, v vsakem odnosu daje možnosti za globlje povezovanje in razumevanje, omogoča pa tudi pomoč pri zdravljenju fizične bolečine ali togosti. Bogi je Tantsu vadila večinoma s svojim 4-letnim sinom, redna srečanja pa so pripomogla k vzpostavitvi lahkega in zdravega spanca ter močnega nevrološkega in čustvenega razvoja. Kljub čudovitim izkušnjam za otroke, je bil Tantsu prvotno ustvarjen za odrasle, zato lahko v teh delavnicah sodelujejo samo odrasli, ki se učijo, doživljajo, sproščajo in uživajo v gibanju “zibelke”.

‘Moje izkušnje v zvezi z metodo Tantsu so izjemne, počutila sem se popolnoma varno, sprejeto, ljubljeno, čutila sem intimo v mojih občutkih, kot bi bila v maternici. Božanska izkušnja, ki jo priporočam vsakomur. Zato sem se odločila krepiti Tantsu metodo tudi v Sloveniji.’ Tjaša Cepuš

***

AVIVA METODA
Hormonski ples za ženske

Aviva Gabriella Steiner, madžarska učiteljica telesne vzgoje, že več let išče, kako prostovoljno nadzirati maternični proces. Leta 1966 je v Izraelu razvila vrsto vaj za starejše ženske, ki so povzročile in regulirale cikle pri ženskah v menopavzi. Na podlagi teh vaj in kot rezultat desetletnih raziskav je razvila vrsto vaj, ki se imenujejo Aviva metoda, ki ženskam omogoča uravnavanje njihovih ciklov.

V starodavnih časih, ko je bila mati Zemlja oboževana bolj kot oče Nebo, so ljudje ples uporabljali kot zdravljenje za bolezen. To znanje je še vedno pri nas, skrito v različnih ljudskih tradicijah. Ženske, ki redno izvajajo ljudske plese, imajo veliko manj bolezni, povezanih s hormonskimi neravnovesji. V naši poldnevni delavnici prebujamo našo žensko modrost, tako da razumemo, kako se naše žensko telo odziva na različne strese. Učimo se tudi 30-minutnega “hormonskega plesa” in odkrivamo pristop k doseganju radostne menstruacije.
Plesanje natančnih gibov dvakrat na teden v največ šestih mesecih spodbuja in usklajuje hormonalni sistem.
Ples:
Ø ureja in načrtuje menstruacijo,
Ø odpravlja težave z menstruacijo in predmenstruacijo,
Ø olajša simptome menopavze,
Ø pomaga v primerih neplodnosti,
Ø spodbuja ali preneha dojenje,
Ø prispeva k zdravljenju cist, mioma, endometrioze,
Ø ohranja mladost in spodbuja hujšanje,
Ø ščiti pred osteoporozo
Ø se lahko uporablja tudi kot kontracepcijska metoda.

***

AUROVILLE


Auroville želi biti univerzalno mesto, kjer lahko moški in ženske v vseh državah živijo v miru in progresivni harmoniji z vsemi verami, vsemi politikami in vsemi narodnostmi.
Namen Auroville-a je uresničiti človeško enost.

Več: www.auroville.org

***

O UČITELJICI:

Boglárka Nagy, živi že od leta 2006 v skupnosti Auroville v Indiji s svojo družino. V tem času se je v življenju naučila veliko stvari in želi vzpostaviti most med Aurovillom in Madžarsko, njeno rodno državo. S tem bi se lahko na Madžarsko širil duhovni in fizični razvoj države. V Aurovillu sta Bogi in njen mož Zsolti ustanovila združenje  Aurovilla in Madžarske, ki je bilo registrirano pri Auroville Internationall in šteje že 42 članov. Boglárka Nagy je terapevtka in instruktorica pri AquaRelaxico, podpredsednica pri Združenju Auroville Madžarska, je učiteljica Watsu metode (vpisana v WABA), predstavnica Tantsu metode ter učiteljica Aviva metode.  

Podrobnosti

Začetek:
18/08/2017 @ 19:00
Zaključek:
20/08/2017 @ 17:00
Cena:
Zastonj
Kategoriji Dogodek:
,
Dogodek Tags:
, ,
Organizer:
Zvočni SPA

Prihajajoči dogodki